Vásárlási információk

VÁSÁRLÁSI ÉS ÁLTALÁNOS SZOLGÁLTATÁSI FELTÉTELEK (ÁSZF)


Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kívánsz lenni webáruházunknak, figyelmesen olvasd el Vásárlási és Szolgáltatási Feltételeinket.
A webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatban felmerülő kérdéseid esetén Ügyfélszolgálatunk rendelkezésedre áll!

Az ÁSZF tartalma:

Üzemeltető
Vásárlás
Regisztráció
Fizetési módok
Házhoz szállítás, Átvétel
Reklamáció
Elállás joga, Vonatkozó jogszabályok
Adatvédelem
Felelősség kizárása
Ügyfélszolgálat

Üzemeltető

1. A www.margaretg.hu online áruházat a Margaret G Kft. üzemelteti (továbbiakban: "Üzemeltető").
2. Az Üzemeltető cégneve: Margaret G Kft.
3. Számlaszám: MKB Bank.Zrt. 10300002-20210438-00003285
4. Statisztikai számjel : 12247389-1392-113-13
5. Adószám: 12247389-2-13
6. A cég cégjegyzékszáma és a nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága Cg.13-09-100645
7. A szerződés nyelve: magyar
8. Elektronikus ügyfélszolgálat:
9. Kapcsolattartó: Gáborné Fekete Éva
10. Termékkínálat: Ágynemű garnitúrák, lepedők, párnahuzatok, asztalnemű

Jelen Általános Szerződési Feltételek írásbeli szerződésnek minősül, iktatásra nem kerül. Az Üzemeltető bármikor jogosult jelen Vásárlási és Általános Szolgáltatási Feltételeket módosítani. Az esetleges módosítás a weblapon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba.


Vásárlás

Az oldalon történő vásárlás, egy szerződés, mely az Üzemeltető és a Vásárló, Felhasználó között jött létre.
A "Margaret G" webáruházban csak 18.életévüket betöltött személyek vásárolhatnak. A vásárlási feltételek elfogadásával Ön egyidejűleg nyilatkozik arról, hogy 18.életévét betöltötte. 
Az egyes termékek mellett feltüntetett árak bruttó összegek, melyek a házhozszállítás költségeit nem tartalmazzák. A megrendelés elküldése előtt bármikor megváltoztathatod, ellenőrizheted a kosarad tartalmát a "Kosár tartalma" panelben található megfelelő linkre kattintva. Tedd a megvásárolni kívánt tételeket a kosaradba, majd kattints a „Pénztár” gombra. A megrendelés négy lépésből áll, az aktuális lépést a négy szám mutatja. Rendszerünk automatikusan felkínálja az előző rendelés során rögzített szállítási címet és fizetési módot, és összegzi az általad kiválasztott termékeket. Egy kattintással elfogadhatod vagy módosíthatod a megrendelés adatait. Ha mindent rendben találsz, és a vásárlási feltételeket is elfogadod, akkor nincs más dolgod, mint a „Megerősítés” gombra kattintani. Ezzel tudod jóváhagyni a megrendelést és elküldeni nekünk. Megrendelésedről rendszerünk automatikus e-mail visszaigazolást küld, mely tartalmazza a rendelésed minden paraméterét.

A Megrendelések feldolgozása

A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 18.00 óráig. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő napon kerül feldolgozásra. Megrendelésedről rendszerünk automatikus e-mail visszaigazolást küld, mely tartalmazza a rendelésed minden paraméterét. Ügyfélszolgálatunk minden esetben telefonon vagy e-mailben visszaigazolja, hogy mikor tudja teljesíteni a megrendelést. Általános teljesítési határidő, a visszaigazolástól számított 4 munkanapon belül.Vállalunk extra gyors teljesítést is, ilyenkor minden esetben telefonon kell egyeztetni az időpontot és a rendelt terméket.
Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések  visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítésre kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor! A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg küldőjének részére.Regisztráció

A böngészéshez, a szöveges tartalmak vagy a termékek megtekintéséhez nem szükséges a regisztráció. Bármilyen áru megrendelése előtt azonban regisztrálnod kell a rendszerben.
A regisztrációkor meg kell adnod a neved, a kívánt szállítási címet, e-mail címedet és telefonszámodat. Ezen adatok megadása a rendelés teljesítésének előfeltétele. Az adatok helyességét bármikor ellenőrizheted és módosíthatod, törölheted jóváhagyás előtt. Az adott megrendelés elküldött adatai az elküldést követően már nem módosíthatók. Személyes adataid megadása után a rendszer visszajelzést küld az általad megadott e-mail címre, melyben megismételjük a regisztrációkor megadott adataidat. Az email-ben történő visszaigazolás kézbesítésének hiányát okozhatja a rosszul megadott e-mail cím, vagy a postafiókjához tartozó tárhely telítettsége.

A margaretg.hu az általad megadott információkat a vonatkozó adatvédelmi törvény betartásával, kizárólag írásbeli információ küldéséhez, a rendelési folyamat megkönnyítéséhez, valamint probléma esetén a kapcsolatfelvételhez használja.


Fizetési módok

A fizetési módot a megrendeléskor választhatod meg.

Készpénzes fizetésre lehetőséged van utánvét formájában. Ekkor a szállítást végző futárnak kell kifizetni az áru ellenértékét. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedj megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés esetén kérd jegyzőkönyv felvételét és ne vedd át a csomagot.  Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!
Rendelésedet kifizetheted készpénzben és átveheted személyesen is telefonon egyeztetés után.

Választhatod az előreutalást is, ebben az esetben a rendelés leadásakor a megjegyzés rovatba kérlek írd bele és utána megkapod az utaláshoz szükséges információkat. A pénz megérkezése után indítjuk a csomagot.

Harmadik lehetőség a bankkártyás fizetés, melyet a Barion oldalán keresztül egyszerűen és biztonságosan végezhetsz el.Házhoz szállítás, Átvétel

A megrendelt terméket Magyarország egész területén házhoz szállítjuk. A kiszállítást a GLS futárszolgálat végzi.
Megjegyzést minden csomaghoz lehet fűzni például a kiszállítás időpontjáról stb... , de minden esetben kétszer kísérli meg a futár a csomag kézbesítését és természetesen előtte telefonon egyeztet.
A GLS- nél a következő telefonszámon tudsz érdeklődni a csomagodról :
Központi Vevőszolgálat címzettek részére 7.00-20.00 h (+36 1) 802-0265
Külföldre történő szállítást is vállalunk, de ennek tarifája nagyon eltér a hazaitól, ezért minden esetben kérek egy előzetes emailt vagy telefonhívást a szállítási költségek egyzetetése miatt.

Lehetőséged van személyes átvételre is a Budapest 16.kerület Cziráki utca 26-32 szám alatt lévő EMG Ipartelepen, ahol mi a Keleti lefutó 13.szám alatt vagyunk.Minden esetben telefonon előre egyeztessük az átvétel időpontját. Köszönjük!

FONTOS! Amennyiben a személyes átvételt választod, kérjük, hogy az átvétel során jelezd nekünk a megrendelésed számát, a megrendelt terméket, illetve azt, hogy milyen néven adtad le a megrendelést.

Ennek legegyszerűbb módja az, amennyiben lehetőséged van erre, hogy a viszont e-mailben kapott Vásárlási megbízást kinyomtatod, és azt bemutatod az üzletben.
Az interneten megrendelt, és személyesen átvenni kívánt termékek ellenértékét csak készpénzes fizetéssel lehet kiegyenlíteni. Bankkártyás fizetésre nincs mód!

Felhívjuk szíves figyelmedet, hogy a megrendelt terméket maximum 10 munkanapig tesszük félre Neked. Amennyiben a jelzett időn belül nem veszed át a terméket, sajnos nem tudjuk garantálni, hogy azután is át tudod venni majd.

Hétvégén alapesetben nem szállítunk, amennyiben hétvégén szeretnéd megkapni a csomagot kérjük, jelezd a megrendelés során a megjegyzés rovatban ezt.

A kiszállítást alapesetben 4 munkanapon belül vállaljuk ágynemű garnitúrák,flat lepedők és asztalterítők esetében. Gumis lepedő vásárlása esetén a szállítási határidő maximum 10 munkanapra változik.

Amennyiben a megrendelt áru raktáron van, abban az esetben 1-3 munkanapon belül postázzuk, így a termék várhatóan 2-4 munkanapon belül megérkezik hozzád.

Ha a megrendelt termék éppen nincsen raktáron, akkor annak legyártási folyamata néhány napot igénybevehet, így a házhozszállítás ideje is növekedhet. Amennyiben erre kell számítanod, akkor erről értesíteni fogunk telefonon, vagy az általad megadott e-mail címen.

A szállítás és utánvét díja Magyarország területén belül bruttó 1.000.-
29.900 Ft-nál magasabb vásárlás esetén, a szállítási díjat teljes mértékben átvállaljuk, a szállítási díj 29.900 Ft felett tehát 0 Ft.Reklamáció

Jogos reklamáció esetén cégünk felveszi Veled a kapcsolatot egyeztetés végett. Az új szállítás költsége ebben az esetben természetesen cégünket terheli. Ha bármiféle kérdésed, észrevételed vagy problémád lenne cégünk működésével, a forgalmazott termékekkel kapcsolatban, kérjük, oszd meg velünk. Fordulj hozzánk bizalommal a honlapon a „Kapcsolat" menüpontban jelzett elérhetőségek bármelyikén.Elállás joga, Vonatkozó jogszabályok

Elállás joga:

Ha nem vagy elégedett a megrendelt termékkel, 14 munkanapon belül visszafizetjük a rendelésed árát.
A leadott rendelésektől való elállási jog gyakorlására vonatkozó törvényi szabályozást a 17/1999. (II.5). kormányrendelet tartalmazza.

1. A 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet értelmében a vásárló indoklás nélkül elállhat a vásárlástól a kézhezvételtől számított 8 munkanapon belül. Amennyiben eddig az időpontig írásbeli megerősítést nem kapott a vásárló, elállási jogát a megerősítés kézhezvételétől számított 8 napig, a termék kézhezvételétől számított legfeljebb 3 hónapig gyakorolhatja.
2. Kézhezvételi időpont a személyes átvétel esetében a rendelés személyes átvételének időpontja, házhoz szállítás esetében a futártól történő átvétel időpontja. Ezek a számlával, ill. a futártól kapott nyugtával bizonyíthatóak.
3. A sértetlen terméket a számlával vagy annak másolatával, saját költségén küldje vissza az Üzemeltető címére, és 30 napon belül visszatérítjük a visszaküldött termék(ek) vételárát.
4. A visszatérítés nem érvényes a szállítási költségre.
5. Utánvéttel visszaküldött csomagok átvételére nincs lehetőségünk.
6. Nem gyakorolhatja az elállási jogot hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányának, higiéniai termékek, étrend kiegészítők, vitaminok, szexuális segédeszközök, kellékek, kozmetikumok vásárlása esetében, ha a csomagolást felbontotta.
7. Ha a kiszállítás ingyenesen vagy engedményesen történt, a Vásárlónak meg kell térítenie a szállítás költségét is, ami jelenleg 1000 Ft.
8. Abban az esetben, ha a terméket a vevő használatba vette, és nem tudja sérülésmentesen Üzemeltető részére visszajuttatni, az Üzemeltető nem vállalja a termék visszavásárlását.

A termékek cseréje:
Ha a termék nem megfelelő méretű, színű, fazonú stb., a cserével illetve a visszavásárlással kapcsolatban felmerülő csomagolási és szállítási költségek a vásárlót terhelik.

Elállási jog gyakorlásának menete

Amennyiben élni szeretnél elállási jogoddal, annak jelzését megteheted a megadott elérhetőségeink valamelyikén írásban, vagy telefonon. Postai úton, írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe, telefonon történő jelzés alkalmával pedig a telefonon történő jelzést. Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott küldeményként add fel a jelzést, így tudod igazolni a postára adás dátumát. A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségével juttasd vissza cégünk címére. Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vásárlót terhelik, a portósan (utánvéttel) küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni! Igény szerint cégünkkel szerződésben álló futárszolgálatot értesíthetjük csomagfeladási szándékodról, annak díját a csomag feladásakor a futárnak kell megfizetni. Kiemelten ügyelj a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatból eredő károknak megtérítése a Vásárlót terheli! 

A termék visszaérkezését követő harminc napon belül a Vásárló által megadott bankszámla számra Üzemeltető visszatéríti a termék vételárát. Egyeztetés alapján postai úton történő visszajuttatás is lehetséges.


Vonatkozó jogszabályok:

Kivonat a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött
szerződésekről szóló törvényből:
4. § (1) A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat. (2) A fogyasztó az (1) bekezdés szerinti elállási jogát a) termék értékesítésére irányuló szerződés esetében a termék kézhezvételének napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a 3. § szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a termék kézhezvételének napjától számított három hónap elteltéig, b) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződéskötés napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a 3. § szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a szerződéskötés napjától számított három hónap elteltéig gyakorolhatja. (3) Ha a 3. §  szerinti írásbeli megerősítés kézhezvételére - a (2) bekezdés a) pontja szerinti esetben - a termék kézhezvételének napjától, illetve - a (2) bekezdés b) pontja szerinti esetben - a szerződéskötés napjától számított három hónapon belül kerül sor, ettől az időponttól számított nyolc munkanap elteltéig a fogyasztó akkor is elállhat, ha a termék kézhezvételétől, illetve a szerződéskötés napjától számított három hónapból kevesebb mint nyolc munkanap van hátra. (4) Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi. (5) A vállalkozás köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni. (6) A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezenfelül egyéb  költség nem terheli. A vállalkozás azonban követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. 5. § A felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja a 4. § szerinti elállási jogot: a) szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő lejárta előtt a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte; b) olyan termék értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ; c) olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó; d) hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta; e) hírlap, folyóirat és időszaki lap értékesítésére vonatkozó szerződés esetében; f) szerencsejáték-szerződés esetében.
A törvény további részletei megtekintése az alábbi linkre kattintva:

Vonatkozó jogszabályok:

17/1999 korm.rend - A távollevők között kötött szerződésekről

1959. IV tv - Polgári törvénykönyv

1997. CLV tv - Fogyasztóvédelemről


2001. CVIII tv - Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokról és az elektronikus adatkezelésrőlAdatvédelem

A weboldalon történő regisztráció során megadott adatszolgáltatás önkéntes.
A webáruház használata során az Üzemeltető részére rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, és nem  adja ki további fél számára, kivéve abban az esetben amennyiben az az Üzemeltető alvállalkozója. (Pl: Futárszolgáltat, a megrendelés kézbesítéséhez). A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítése statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb). Ezen adatokat az Üzemeltető kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie egy olyan fájl, amelyet a szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet  a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra. A megrendelés folyamán rögzített adatokat az Üzemeltető megrendelés teljesítéséhez használja fel.

Az egyes informatikai rendszerek által, a webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán magadott adatokkal rögzítésre, és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra. A webáruház böngészése folyamán biztosított hírlevél feliratkozás során megadott adatokat az Üzemeltető bizalmasan kezeli, leiratkozás lehetősége minden kiküldött hírlevél alján biztosított, továbbá kérhető a megadott elérhetőségek valamelyikén. Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban az e-mail címen. A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.  A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja az Üzemeltető általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.

A személyes adatokra vonatkozóan a 2011.évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról előírásait betartva járunk el. A Felhasználó elfogadja továbbá, hogy az Üzemeltető a szolgáltatással kapcsolatos információkat, híreket e-mail üzenetben közölje a Felhasználóval. A személyes adatokat felhasználási céljuk megszűnése esetén, vagy a Felhasználó kérelmére az Üzemeltető törli az adatbázisból.


Felelősség kizárása

A honlap tartalma bármikor bővülhet, kiegészülhet és frissülhet. Bár az Üzemeltető  mindent megtesz a pontos és aktuális információk közlése érdekében, nem vállal felelősséget a honlap tartalmának pontosságáért és aktualitásáért, nem tartozik felelősséggel a hibákért, hiányosságokért és a közölt információk esetleges elavultságáért, továbbá nem garantálja, hogy a weboldalhoz való hozzáférés folyamatos, zavartalan és hibamentes lesz. Üzemeltető továbbá kifejezetten kizárja a felelősséget a számítógéppel és egyéb eszközökkel kapcsolatban felmerülő, a hozzáférés, a honlap használata vagy letöltés során bekövetkezett káreseményekért. Ide vonatkoznak az Üzemeltetőn kívül álló okokkal összefüggésben keletkezett hibák és ezek következményei is.

Az Üzemeltető továbbá semmiféle, Felhasználó számára a szolgáltatás igénybevételéből eredő anyagi vagy erkölcsi kárért nem vonható felelősségre.

A webshopban feltüntetett termékképek pontosságáért, aktualitásáért felelősséget nem vállalunk.


Ügyfélszolgálat

Amennyiben a weboldal használata során problémád vagy kérdésed merül fel, az „Kapcsolat” hivatkozásra kattintva, az ott megadott elérhetőségeken és módon veheted fel a kapcsolatot a weboldal Üzemeltetőivel.

Az Üzemeltető bármikor jogosult jelen Általános Szolgáltatási Feltételeket módosítani. Az esetleges módosítás a weblapon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba.